A crosslinker feladata

Hogyan hozzuk rendbe a régi kanapét?

A crosslinker feladata (Crosslinker 86 és Crosslinker 11)

Miért használjon crosslinkert?
A finishelt bőrrel szembeni jelenlegi piaci elvárások (dörzsöléssel, vízzel, kopással szembeni ellenállás) miatt szükséges a 'crosslinking' vegyszerek használata, melyek vízalapú, vagy oldószeralapú fedőréteghez adva hihete­len eredményeket produkálnak.

Mi a crosslinker?
A crosslinker komplex, szerves molekula, ami képes kémiai kötés felállítására a polymerek molekuláris láncai között, melyből a bőrre felvitt fedőréteg áll. A kémiai reakció egyszerűsítésére nézzük meg a molekulákat mikroszkóp alatt. A tapadáselősegítő hatását mutatja crosslinker nélkül az "A ábra"

Azonban ha crosslinkert adunk termékeinkhez, mielőtt ráfújjuk a bőrre, az 'hi­dakat' képez, ami rögzíti a molekulákat egymáshoz és a bőrhöz, és ezzel nagymértékben javítja a dörzsöléssel szembeni ellenállást: "B ábra"

Helyesebben ez a reakció beindít egy háromdimenziós állományt, ami drasztikusan javítja a réteg mechanikai tulajdonságait, például felületi ke­ménység, ellenállás, rugalmassági ellenállás. Sőt a crosslinking reakció csök­kenti vagy eltávolítja a vízérzékeny hydrophilic funkcionális csoportokat a polymeric struktúrából, ami nagyban csökkenti a vízérzékenységet és javítja a vízes dörzsöléssel szembeni ellenállást.

Miért kell minden crosslinkert tartalmazó vegyületet 8 órán belül felhasználni?
A crosslinker nagyon erős reaktivitású molekulákat tartlamaz, melyek a fedőréteghez adva azonnal beindulnak: hogy az eredmény a legrövidebb idő alatt a legjobb legyen. Ez azonban a másik oldalon azt eredményezi, hogy a crosslinkert a fedőréteghez adva gyorsan fel kell használni. Általában 8 óránk van rá, különben a képződő 'hidak' addig növelik a belső súrlódást, míg a vegyület használhatatlan lesz.

Hogyan adjuk a crosslinkert az egyveleghez?
Különleges körültekintést igényel a hozzáadott crosslinker mennyisége és a hozzáadás módja. Lassan és keverés közben kell a fedőréteghez adni, hogy a reakció ne iduljon be túl gyorsan. Egy nagyon hatékony és könnyen alkalmazható crosslinker a Crosslinker 86. Különösen vízalapú fedőrétegekhez adva kiváló. A megfelelő hatás eléréséhez tartsa be az alábbi néhány szabályt:. A Crosslinker 86-ot közvetlenül a felhasználás előtt adja a fedőréteghez. A mennyiség a fedőréteg 10 %-a legyen, súlyban mérve.. Lassan adja hozzá keverés közben, hogy a crosslinker tökéletesen szétszó-ródjon a rögzítőben. A Crosslinker 86 tartalmazza a megfelelő oldószereket ahhoz, hogy gyorsan és hatékonyan, használatra kész, homogén vegyület jöjjön létre. Ezért nincs szükség előhigításra, ha rögzítőhöz keverik, Tapadás Elősegítőhöz adva azonban higításra kerül (olvassa el a használati útmutatót).

Mennyi idő alatt játszódik le a crosslinking folyamat?
Miután a crosslinkerrel kevert fedőréteget felvittük a bőrre és megszáradt, a Crosslinker 86 fokozatosan fejti ki hatását és emeli az általános ellenállást (különösen a dörzsöléssel és vízzel szembenit). Ez általában 48-72 órát vesz igénybe.

Hogyan kell a bőrt szárítani a crosslinkeres vegyület után?
A fedőréteg felvitele után a bőrt nagyon alaposan meg kell szárítani, mert a fedőrétegben található crosslinker a bőrre felkenve nagyon érzékeny a páratartalomra. Ha a bőrt jól megszárítja hajszárítóval, akkor a felvitt crosslinker összessége javítja a bőr fizikai tulajdonságait. Szobahőmérsékleten szárítva a bőr tulajdonságai egy kicsivel alacsonyabb mértékben fognak javulni, mert a crosslinker egy részét semlegesíti a levegő páratralma. Az eredmény azonban így is jobb lesz, mint crosslinker nélkül.

Milyen elővigyázatossági lépésekre kell figyelni crosslinker alkalmazásakor?
Általánosságban minden kémiai crosslinkert fontos biztonsági óvintézkedések betartásával használjon. Kerülje a bőrrel való közvetlen érintkezést. Húzzon vízhatlan gumikesztyűt. Ne lélegezze be a gőzt. Csak jól szellőző helyiségben alkalmazza a terméket és lehetőleg védje légutait.