Bőrtípusok rövid leírása

Bőrtípusok rövid leírása

Anilin vagy természetes bőr  
Ennek a bőrnek a felülete átlátszó festékkel kezelt. Hasonlóan átlátszó, mint a festett fánál, ahol az erezet temészetes és látható marad. Az Aniline bőr tökéletlen, rajta van a természet nyoma és garantált, hogy nincs még egy ugyanolyan. Ez a bőrtípus minimális felületvédelemmel rendelkezik, ezért érzékenyebb a használatra. A természetes szépsége fenntartására muszáj már a használat kezdetén rendszeresíteni tisztítását és védelmét.
JELLEMZŐI:
- Természetes külső,
- Jó tapintás,
- Természetes erezet és jelek,
- Magas kényelem, jó szellőzés
 


Fél - Anilin  
Ezt a bőrt egy kissé pigementált réteggel vonják be, hogy a színe egységes legyen és eltűntesse a kisebb hibákat.
A természetes hatás érdekében átlátszó és ragyogó színekkel fújják le. Bőrvédő használata ajánlott, mert ezen a bőrtípuson gyenge a védelem.
JELLEMZŐI:
- Természetes erezett felület,
- Szép és kellemes tapintású,
- Fénynek jobban ellenáll,
- Praktikusabb az aniline-nél
- Szellőző
 


Pigmentált  
Ez a legszélesebben alkalmazott finishing technológia. A festékből és gyantából álló alapréteg egy védő fedőréteggel bevonva egységes felületet eredményez. Egységes színéről és egyenletességéről ismerhető fel. Ideális az erősen igénybevett tárgyakra, mint a kanapék, vagy autóülések, különösen akkor, ha nem akarjuk, hogy gyermekeink könnyen nyomot hagyjanak rajta. A FENICE bőrápoló termékeivel ez a bőrtípus könnyedén karbantartható. A bőr felújításánal teljes újrafestés lehetséges.
JELLEMZŐI:
- Egyöntetű szín,
- Fénynek jobban ellenáll,
- Jól takarja a hibát,
- Könnyű karbantarthatóság
 


Nubuck  
Ez valójában egy csiszolt felületű aniline, amitől finom, bársonyos tapintást kap. Sem kinézetében, sem tapintásában nincs párja ennek a bőrtípusnak, ami a kevésbé igénybevett tárgyakhoz megfelelő.A nubuck ápolásánál a használat kezdetétől szükséges a rendszeres tisztítás és védelem. A FENICE speciális ápoló és megóvó termékeket kínál a nubuck bőrtípushoz. Ezt a bőrt kizárólag a kifejezetten nubuck számára készült ápoló termékekkel szabad kezelni.
JELLEMZŐI:
- Bársonyos külső és tapintás,
- Magas kényelem,
- Szellőző, sima tapintás
 


Pull Up  
A különféle divatirányzatok jönnek, mennek, de a viaszos és olajos hatású bőr mindig divatban marad. A közismert "pull up" kifejezést eredetileg egy különleges bőrhatás kifejezésére használták, amit "Timberland"-nak is neveznek a népszerű cipőkészítő után, aki híressé tette ezt az anyagot. Ez a bőr kivilágosodik, ha széthúzzák vagy összegyűrik.
JELLEMZŐI:
- Kellemes tapintás és érzés,
- Divatos,
- Egyedi módon, húzás hatására,
  kivilágosodik


Bycast  
Ez egy teljesen eltérő finishing eljárás, minek során általában hasított bőrt, vagy erősen megcsiszolt bőrt dolgoznak fel megtartva a vastagságát és a puhaságát. A bycast eljárás során folytonos release papírból finishing filmet készítenek, majd ragasztót tesznek rá és rányomják a filmre a bőrt. Később a finishing filmet eltávolítják és a bőr felülete tökéletesen egységes lesz. A bycast bőr kinyújtásakor általában előtör egy világosabb szín, majd a nyomás megszűnése után visszatér az eredeti szín. Ezzel is be lehet azonosítani a bycast bőrt.
JELLEMZŐI:
- Tartós felület,
- Egységes megjelenés